Bespaar tot 30% 

Is het inhuren van een stukadoor echt noodzakelijk?

De muren en het plafon van je woning hebben van tijd tot tijd een opknapbeurt nodig. Zo dienen gaten te worden opgevuld, muren worden gladgemaakt en geschilderd. Dit bevordert de duurzaamheid van je muren en beschermt je woning. Je zou met wat kennis en ervaring zelf het stucwerk in je woning kunnen uitvoeren, maar dit is geen eenvoudige raak. Het is slim om de diensten van een professionele stukadoor in te schakelen. Maar in hoeverre is het nou echt noodzakelijk om een stukadoor in te huren? Lees hieronder verder om meer te weten over het thema.

Wat is een stukadoor?

Je zou een stukadoor kunnen omschrijven als een ondernemer die bevoegd is om te werken met de muren en plafond van je woning. Een stukadoor brengt een extra laag aan op je muren en je plafon ter bescherming, reparatie of om je muren en plafonds een mooier aanzicht te geven. Middels stucen wordt een laag gips op je muur aangebracht waardoor je muren en plafonds een strakke, frisse en opgeknapte look krijgt.

Soorten stucwerk

Het werk van een stukadoor is vrij divers. Of het nou gaat om luxe stucwerk of goedkoop stucwerk, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Er zijn hierbij een aantal Populaire soorten stucwerk. Denk zo aan spack spuiten, de goedkoopste optie als het op stucwerk gaat. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een spuitmachine. Verder heb je spachtelputz, waarbij je zelf kunt aangeven welk structuur je wilt. We kunnen ook Plafond stuc benoemen, waarbij een dunne gips laag wordt aangebracht op het plafond. Tenslotte tref je nog sausklaar stucwerk waarbij de stukadoor verantwoordelijk is voor een egale afwerking zodat de muren vervolgens beschilderd kunnen worden.

Kosten van een stukadoor

Bij het inhuren van een stukadoor kan je rekenen op redelijk voordelige prijzen. Om na te gaan hoeveel je kwijt bent aan een stukadoor dien je te kijken naar het type stukadoorsbedrijf, het type stucwerk en de locatie. De gemiddelde kosten voor een stukadoor per uur hangt voornamelijk af van het soort stucwerk. Hieronder tref je een klein overzicht met de 3 meest voorkomende soorten stucwerk met de desbetreffende kosten per uur.

WerkzaamhedenKosten per uur
Stucwerk – muur€25 – €30 per uur
Stucwerk – plafond€30 – €40 per uur
Spuitwerk – plafond€20 – €30 per uur

Voordelen van een stukadoor

Overweeg je het inschakelen van een stukadoor? Dan kan je rekenen op een aantal voordelen. De voordelen van het inhuren van een stukadoor zijn als volgt:

 • Door een stukadoor in te huren krijg je garantie op het stukwerk.
 • Een stukadoor verleent professioneel en onafhankelijk advies aan klanten en hanteert een oplossingsgerichte werkwijze.
 • Met een stukadoor bespaar je tijd doordat je de tijdrovende klusjes aan een professioneel uitbesteedt.
 • Je bent verzekerd van kwaliteit als je een stukadoor inhuurt, waardoor je zeker weet dat het stucwerk ook langer meegaat.
 • Je kunt rekenen op een verhoging in waarde van je woning na het werk van een stukadoor.
 • Je ervaart een verhoogde mate van wooncomfort als je muren en plafonds mooi afgewerkt zijn door een stukadoor.
 • De isolatiewaarde van je muren en je woning stijgt. Tevens is stucwerk vaak vochtbestendig en brandwerend.
 • Je kunt profiteren van het verlaagd btw-tarief op stucwerk.
 • Een stukadoor voert vaak een keurmerk waardoor je zeker weet dat de stukadoor werkt volgens bepaalde strenge richtlijnen.

Is het inhuren van een stukadoor echt noodzakelijk?

De meeste mensen denken zomaar zelf aan de slag te kunnen gaan met het stucwerk binnen en om het huis. Beschik je over de juiste mate van ervaring, kennis en de geschikte apparatuur? Dan zou je zelf je eigen stucwerk kunnen verzorgen. Als je verzekerd wilt zijn van kwalitatief goed werk, strak, egaal en net afgewerkt stucwerk dan moet je een stukadoor inhuren. Met een stukadoor krijg je tevens ook garantie op het geleverd stucwerk. Vergeet niet dat de muren en plafons van je woning zeer belangrijk zijn voor het aanzicht. Je wilt immers natuurlijk in een mooi en verzorgd huis wonen.

Besparen op het inhuren van een stukadoor

Alhoewel je zelf kunt bepalen wat je budget is voor het inhuren van een stukadoor, besparen op de kosten is altijd een interessant idee. Je kunt op de kosten van een stukadoor besparen op de volgende manieren:

 • Vraag eerst offertes aan bij verschillende stukadoors en vergelijk deze offertes met elkaar zodat je de voordeligste optie kunt uitkiezen.
 • Kies een lokale stukadoor zodat je kunt besparen op de hoge voorrijkosten die een landelijke stukadoor in rekening brengt om naar je woning te rijden.
 • Check of de buren ook interesse hebben om een stukadoor in te huren zodat jullie samen een grote opdracht kunnen bieden aan de stukadoor. Zo maak je meer kans op kwantumkorting.
 • Maak gebruik van het verlaagd btw-tarief om een gedeelte van de btw terug te vorderen.
 • Ga na bij de gemeente in hoeverre er subsidies beschikbaar zijn voor het verrichten van stucwerk.
 • Doe zelf de voorbereiding op het stucwerk zodat de stukadoor zelf minder te doen heeft.

Zijn de muren en het plafon van je woning hevig aan een onderhoudsbeurt toe? Dan is het verstandig om deze taken uit te besteden aan een professionele stukadoor. Door het inhuren van een stukadoor ben je verzekerd van glad en netjes afgewerkte muren en plafonds en weet je zeker dat het geleverd stucwerk van hoog kwaliteit is.

Join the discussion