Bespaar tot 30% 

Beton cire

Steeds vaker zien we dat men bewust kiest voor beton cire. Er zijn verschillende toepassingen en het kan perfect binnen diverse woonstijlen worden gevoegd. Zo is het mogelijk om het te laten overheersen, maar ook een klein detail kan hier prima een accent op leggen. We zullen op deze pagina de toepassingen laten zien en hierbij een bijbehorende sfeerbeeld, daarnaast is de informatie omtrent de eigenschappen en kosten een veel gestelde vraag.

Inhoud

De toepassingen van beton cire

Op veel plekken in het huis of in een bedrijfspand is het mogelijk om toe te passen. Een klein overzicht met de daarbij behorende impressie afbeeldingen. Het bekijken van foto’s is tevens een goede tip om inspiratie op te doen. Zo zijn er verrassende creatieve ideeën op het internet, kijk bijvoorbeeld eens op onze Pinterest pagina.

De badkamer

Bijzonder bad ingebouwd

De keuken

Een strakke badkamer

De vloer

De vloer voorzien van een mooie laag

Eigenschappen op een rij

Om te kunnen kiezen uit het grote aanbod van stucwerken, zullen de kenmerken van beton cire een beter beeld geven. Of dit uiteindelijk past bij de wensen, staan wij geheel los van, oordeel zelf:

  • Het onderhoud: Beton cire is vrij onderhoudsvriendelijk alleen moet wel met de juiste middelen worden behandeld. Zo zijn hier speciale schoonmaakmiddelen voor die geschikt zijn. Door het gebruik van de juiste middelen, zal het stucwerk niet onnodig worden beschadigd.
  • Waterbestendig: Omdat het stucwerk is wat tegen water kan, is het mogelijk om deze in de natte ruimtes van het huis te gebruiken. Voornamelijk de badkamer is hierdoor erg populair en hiervoor zijn de opties dan ook voldoende aanwezig.
  • Het unieke uiterlijk: Dit is toch wel het grootste kenmerk, de looks van beton cire zijn uitzonderlijk. Mogelijk dat micro cement en micro beton of schuurwerk in de buurt komen, maar alsnog is door de wijze van aanbrengen iedere muur op zichzelf.

De prijzen van beton cire

Het berekenen van de kosten die bij stucwerk komen kijken worden meestal per vierkante meter weergegeven. Bij beton cire ligt deze prijs rond de 100 euro per m2. Dit is aan de hoge kant, het is dan ook een duurdere manier van wandafwerking. In ruil hiervoor is het mogelijk om stucwerk in de badkamer aan te laten brengen en met deze robuuste oplossing kan jarenlang worden genoten.

Om een stukadoor in de omgeving te vinden die het beton cire kan aanbrengen, is het verstandig om een gratis vergelijking aan te vragen. Binnen slechts enkele minuten zijn de wensen ingevuld, waarna de stukadoorsbedrijven vanzelf contact opnemen. Door deze vergelijking is het mogelijk om tot wel 30% op de kosten te besparen. Er zal namelijk altijd een verschil tussen de bedrijven zitten. De 100 euro per m2 is dan ook puur als richtlijn te gebruiken.