Bespaar tot 30% 

Spackspuiten

Inhoud

Een erg populaire methoden voor het stucen van de muren. Spackspuiten staat erom bekend dat het lage kosten met zich mee brengt. Dit komt mede door de snelle manier waarop het spack kan worden aangebracht op de muren en plafonds. Het spack wordt namelijk op de muren gespoten, hierdoor valt het ook wel in de categorie spuitwerk. Met behulp van een speciale machine wordt het oppervlak in 2 lagen geheel afgewerkt.Resultaat van spackspuiten

Wat zijn de mogelijkheden?

Voordat er een keuze kan worden gemaakt zullen er wensen zitten aan het stucwerk. De vraag is of met spackspuiten aan deze wensen kan worden voldaan. Het antwoord hierop zal natuurlijk van de wensen afhangen, maar grotendeels zal kunnen worden vervuld. Zo zijn er twee factoren die vrij bepaald kunnen worden:

  1. De structuur: Normaal is spack een gladde pasta waarmee ook gladde muren kunnen worden gemaakt. Maar door het aanbrengen via de spuitmachine, kan er een gewenste structuur worden aangebracht. Van een fijne korrel tot een grove structuur.
  2. De kleur: Iedere kleur is mogelijk om toe te voegen. Hierdoor is het niet meer nodig om achteraf nog de muur te gaan schilderen. Zowel een mooie frisse witte muur tot een uit het oog springende groene muur. Simpelweg de wensen door geven en de kleur wordt toegevoegd.

Zo als je kan zien, zijn de mogelijkheden bij spack spuiten eindeloos. Het is mogelijk om de ideale afwerking te kiezen en dan nog eens tegen een lage prijs, wat de prijzen exact zijn zullen we hieronder toelichten.

Bestaande uit twee lagen

Het spackspuitwerk wordt door een stukadoor aangebracht middels een spuitmachine. Dit gebeurd nadat het oppervlak eerst grondig stof- en vetvrij te hebben gemaakt. Vervolgens worden er twee lagen aangebracht.

  1. De meslaag: De eerste laag, ook wel onderlaag genoemd om de muur egaal te maken. Dit is dus voorbereidend werk voor de daadwerkelijk afwerking. Zonder meslaag zullen de kleinste oneffenheden en gaten te zien blijven.
  2. Afwerking: De tweede laag bestaat uit het afkorrellen. Hier wordt de structuur mede door bepaald en komt het resultaat naar voren. Deze structuur wordt vooraf besproken en in de desgewenste kleur aangebracht.

Spackspuitwerk prijzen

De prijzen van spackspuiten liggen bijzonder laag en worden per vierkante meter aangegeven. Inclusief deze prijs zijn de materialen zoals het spack zelf en de machine, maar ook de arbeid zit hier reeds in verwerkt. Hierdoor is het dus heel eenvoudig om zelf de kosten te berekenen voor het totale oppervlak. Hierbij geldt wel hoe groter de klus, des te voordeliger deze kan worden uitgevoerd.

Waarbij er normaal prijsverschil zit in het afwerken van een muur en plafond, is dit bij spuitwerk vaak niet het geval. Het enige verschil in kosten kan zitten in het kiezen voor een bepaalde kleur of om het toch wit te houden. Hieronder zijn dan ook deze verschillen aangegeven.

Soort spackspuitenKosten per m2 (incl. btw, materiaal en arbeid)
Wit spackspuitwerk€5,- à €10,-
Kleur spackspuitwerk€7,- à €11,-

De hierboven vermelden prijzen zijn een indicatie. Maak goede afspraken met de stukadoor zelf en lees de voorwaarden goed door, niet bij ieder bedrijf zit alles inclusief zoals wij het hier hebben vermeld.

Hulp bij vinden van een stukadoor

Nadat er een keuze is gemaakt voor het stukwerk, is het van belang om hierbij de juiste stukadoor te vinden. Het zelf uitvoeren van spackspuiten behoort niet tot de mogelijkheden, aangezien hier professioneel materiaal voor nodig is. Met ons netwerk is duidelijk dat er in iedere regio diverse stucadoorsbedrijven zijn die je verder kunnen helpen.

De makkelijkste manier om in meer informatie te ontvangen is door een gratis vergelijking aan te vragen. Hierdoor zal er informatie worden toegestuurd op basis van jouw wensen. Vooral belangrijk hierbij is de offerte die inzicht geeft in de totale kosten die het met zich mee brengt. Door een gratis vergelijking aan te vragen is het dus eenvoudig om binnen slechts enkele minuten tot wel 6 bedrijven te vergelijken.