Bespaar tot 30% 

Nieuwbouw stucen

Inhoud

Bij de oplevering van een nieuwbouw woning zal deze vaak kaal worden opgeleverd. Dit betekend dat de muren en plafonds nog een afwerking nodig hebben. Hierbij zijn er meerdere opties waarvan het stucen er 1 is, er zijn veel vragen omtrent nieuwbouw stucen. Het is namelijk ook mogelijk om er een behang op te plakken of om de woning te schilderen.

Iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeuren en wensen. Het is allemaal mogelijk en kosten technisch ontloopt het elkaar ook niet heel veel. Bij het stucen van een nieuwbouw zijn er eigenlijk dezelfde opties als bij een bestaande bouw. Wel wordt er geadviseerd om te kiezen voor glad stucwerk boven een stucsoort met structuur. Dit heeft mede te maken met de kern van dit onderwerp. Er gaan namelijk verhalen de ronde dat het niet slim is om een nieuwbouw woning te stucen.Repareren van scheurtjes

Waarom niet stucen?

Wij vertellen graag het hele verhaal en de waarheid is dat een woning de eerste 5 jaar nog leeft. Dit heeft mede te maken met de fundering, de muren zullen nog minimaal bewegen voordat ze definitief zijn geaard. Deze minimale bewegingen zouden scheurtjes kunne opleveren. Vroeger was dit al wel veel meer dan tegenwoordig, dit komt omdat het materiaal flexibeler is geworden.

Alleen doordat er scheurtjes kunnen ontstaan, word er nog wel eens afgeraden om de eerste 5 jaar geen stucwerk te kiezen. Zo is behang een veiligere keuze en zullen de scheurtjes niet te zien zijn. Na een bepaalde tijd kan er dan wel zonder risico worden gestuukt. Dit vinden wij te ver gaan en in de praktijk valt het ook reuze mee met de scheurtjes in ons optiek.

Het is allemaal niet zo erg

Dat er scheurtjes in het stucwerk komen staat niet eens vast. Al is de kans wel aanwezig, alleen het zijn scheurtjes die niet gevaarlijk zijn voor de woning. Op het moment dat ze er toch zijn, kunnen deze altijd hersteld worden. Zoals in het begin al werd aangegeven, is het wel aan te raden om te kiezen voor glad pleisterwerk. Dit is namelijk een stuk makkelijker op te vullen en corrigeren dan een stucwerk met structuur. Al is dit ook wel te herstellen, toch zal deze reparatie beter te zien zijn.

Doordat het probleem vrij makkelijk op te lossen is, vinden wij het onzin om niet te kiezen voor stucwerk. Het is niet nodig om eerst 5 jaar tegen behang aan te kijken wat helemaal niet de wens was. Op het moment dat stucwerk de voorkeur heeft, gewoon een stukadoor inschakelen en hem het werk laten doen. Het is bekend en zal daarom ook verder adviseren op het moment dat er toch iets van een scheur te zien is.
Mooie nieuwbouw woonkamer

Kosten van nieuwbouw stucen

Het grote voordeel van een nieuwbouw huis stucen is dat de kosten wellicht iets lager zullen liggen. Dit heeft mede te maken met het oppervlak wat zo goed als egaal is. Er zijn hierdoor geen dikke lagen materiaal nodig om het een en ander te corrigeren. Voornamelijk de materiaalkosten zullen dus onder het gemiddelde liggen. Voor exacte prijzen kan er contact worden opgenomen met stukadoorsbedrijven in de regio, vraag een gratis vergelijking aan!