Bespaar tot 30% 

Glad stucwerk

Inhoud

Het aanbrengen van glad stucwerk wordt met de hand gedaan. Een stukadoor zal met zijn materialen zorgen dat de muur en/of plafond zo straks als mogelijk wordt afgewerkt. Doordat het puur op vakwerk aankomt, is het belangrijk om de stucadoor te selecteren op mogelijk eerder werk. Door eerder werk te zien, krijg je inzicht in de keuken en de kwaliteit die verwacht kan worden. Het eindresultaat van een gladde afwerking komt dus voornamelijk door het toepassen van de juiste techniek. Zo wordt glad stucwerk ook wel pleisterwerk genoemd.

Bij de keuze tussen stucwerk zijn er als beginsel twee keuzes. Namelijk kiezen voor glad stucwerk of voor een structuur. Hierbij is niet enkel het uiterlijk verschillend, ook hebben ze andere prijskaartjes. Op basis van onderstaande voordelen kan er een besluit worden genomen, maar neem beslist ook een kijkje op de pagina met andere soorten stucwerken door hier te klikken.

Voordeel van een gladde afwerking

Tegenover andere soorten stucwerken heeft de keuze voor glad stucwerk een aantal voordelen. Hierbij houden we geen rekening met de kosten en toekomstige beslissingen. Want op het moment dat een muur een kleur krijgt, is het hebben van een glad ondergrond altijd de beste basis. Alleen dit is te ver naar de toekomst gericht, we benoemen liever de voordelen die direct van kracht zijn!

Hygiene

Dit geldt eigenlijk voor alle kamers in het huis, maar voornamelijk voor de keuken en de badkamer. Op het moment dat er namelijk wordt gewerkt met een structuur in de woonkamer of met tegels in de badkamer/keuken, dan kan hier vuil achter blijven hangen. Elk gaatje is de ideale plek om als bacterie te nestelen. Zo ontstaat er in een badkamer ook schimmel. Wanneer de muur glad is afgewerkt door een stukadoor, dan gaat dit onmogelijk zijn. Het is in die zin veel makkelijker schoon te houden.Een strakke muur met mooie lichten

Makkelijk herstellen

Het kan zomaar voorkomen dat het stucwerk beschadigd word. Omdat het ook heel lang mee gaat word deze kans alleen maar groter. Zo is het niet gek dat er binnen 10 jaar een keer tegen aan gestoten wordt met een scherp object. Voordat je het weet liggen er stukken uit de muur. Dit zal zeker hersteld moeten worden om ergere schade te voorkomen. Het herstellen van een structuur is lastig en het grote nadeel is dat dit altijd te zien blijft.

Een herstel doorvoeren bij een gladde muur is veel makkelijker. Het kan vrij snel worden gedaan zonder dat je ooit nog ziet dat het beschadigd is geweest. Afhankelijk van de schade zou je het beter door een stukadoorsbedrijf laten doen, herstelwerkzaamheden is niet vreemd voor ze.

Strakke uitstraling is modern

Een gladde muur geeft een strak uiterlijk. Door de strakke afwerking en in combinatie met de juiste kleuren, past dit perfect bij een moderne woning. Om alle oneffenheden weg te werken is het de perfecte oplossing. Hierbij kan er gekozen worden voor een witte afwerking, maar ook voor een donkere kleur. Belangrijk om de meubels hierop af te stemmen en zo 1 geheel te maken van de wanden en het interieur. Zo zijn er genoeg voorbeelden van moderne woonkamers die dit mooi in balans hebben.

Gebruik in de keuken

Normaal wordt er amper stucwerk gebruikt in de keuken. Door de vele vet spetters en andere viezigheid lijkt dit niet een geschikte oplossing. Het oppervlak moet makkelijk schoon te maken zijn en met de standaard stucmateriaal is dit niet het geval, er zullen vlekken te zien blijven. Enkel is hier een speciale coating voor op de markt. Door het stucwerk met deze coating te behandelen, is het heel eenvoudig schoon te maken. Het water en viezigheid glijden er zo weer vanaf. Het is dus zeker waterbestendig. Met behulp van een simpel doekje is de wand goed schoon te houden.