Bespaar tot 30% 

Kosten stucadoor

Een veelgestelde en zeker een belangrijke vraag. Wat zijn de kosten van een stucadoor? Hierbij voegen we aan toe dat het vooral om de totale kosten van het stucwerk gaat. Enkel de kosten stucadoor zullen neerkomen op een uurtarief. Dit is makkelijk te beantwoorden, gemiddeld ligt het uurtarief namelijk tussen de €30,- en €50,- in Nederland. Enkel vinden wij dit geen goede maatstaaf, omdat de kosten van het stucen erg uit een lopen. Het soort stucwerk heeft hier namelijk veel invloed op. Naar onze mening is het daarom overzichtelijker om een prijs per vierkante meter te rekenen, vrij wel alle stukadoors rekenen ook in vierkante meters.

Met de inzichten van de kosten is het mogelijk om het budget of keuze aan te passen. Het doel van deze pagina is in ieder geval om zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen over de prijskaartjes.
Het stucen van een plafond

Inhoud

Wat kost een stucadoor?

De daadwerkelijke kosten van een stucadoor zullen afhangen van meerdere factoren. Nadat de de volgende vragen zijn beantwoord kan er worden gekeken naar de prijs van de klus.

 1. Wat is het aantal vierkante meter muur en plafond?
 2. Voor welk stucwerk is er gekozen?
 3. Hoeveel mm er aangebracht moet worden hangt af hoe egaal de muur is.

Wat er makkelijk berekend kan worden is het oppervlak. Hierbij wel rekening houden dat er tussen een muur en plafond prijs verschillen zitten, daarom deze graag apart noteren. Ook eventuele buitenmuren dienen apart te worden berekend.

Het kiezen van het stucwerk is mogelijk nog de meest lastige keuze. Op stukadoorinfo.nl hebben we gelukkig over ieder soort stucwerk genoeg informatie staan. Daarom is het belangrijk om goed in te lezen in de mogelijkheden. Hierbij is het natuurlijk niet verkeerd om alvast rekening te houden met de kosten. Zo zijn er goedkope oplossingen (spackspuiten), maar ook duurdere opties (tadelakt). Daarbij zit er ook prijs verschil tussen de bedrijven zelf, zo zijn er goedkope stukadoors en de wat duurdere stucadoorsbedrijven.

Om een optimaal resultaat te bereiken is er een egale ondergrond nodig. Heeft de muren putten of andere oneffenheden, dan gaat hier extra tijd en geld in zitten. Mogelijk dat de muur eerst glad gestreken moet worden of dat er een dikkere laag van het stuuk moet worden aangebracht. Hierbij geldt dat een dikkere laag simpelweg duurder is. Wanneer er slechts een dunne laag nodig is voor een mooi resultaat, scheelt dit enorm in de materiaalkosten.

prijzen diverse stucwerken

Vele soorten stucsoorten worden aangeboden en de prijzen kunnen erg uiteenlopen. De hieronder genoemde prijzen zijn slechts een indicatie en is ontstaan op basis van gemiddelde tarieven die stukadoorsbedrijven hanteren. Een afwijking in de prijs is daarom altijd mogelijk. Het betreft om binnenmuren tenzij anders staat aangegeven:

Soort stucwerkKosten per m2
Spackspuiten€5,- à €11,-
Behangklaar€9,- à €13,-
Sausklaar€10,- à €19,-
Spachtelputz€12,- à €21
Rustiekputz€12,- à €21
Granol€12,- à €21
Schuurwerk€15,- à €26
Raapwerk€15,- à €29
Leemstuc€10,- à €23,-
Beton Cirè€100,- à €130,-
Microcement/microbeton€135 à €160,-
Tadelaktvanaf €140,-
plafond stucen€7,- à €26,-
Buitenmuur stucen€55,- à €90,-

Wat is er inclusief de genoemde prijzen

Bij de prijzen van stukadoors op deze pagina zit er van alles inbegrepen. Zo kan er worden gerekend worden met een prijs, zonder dat hier later nog onnodige kosten bij komen. Het is natuurlijk zo dat een stukadoor zijn eigen tarieven hanteert en dan is het weer de vraag wat er allemaal inclusief en exclusief is. Vraag dit altijd na om verwarring te voorkomen.

Inclusief:

 • BTW
 • Stucmaterialen
 • Afvoer bouwafval
 • Reiskosten
 • Gereedschap
 • Arbeidskosten
 • Garantie

Exclusief:

 • Schilderwerk / behangen (mogelijk tegen meerprijs)
 • Onverwachtse voorbereiding
 • Bestaande gaten en scheuren herstellen

De grootte van de klus

Het aantal vierkante meters is de graadmeter om te bepalen hoe groot de klus is.[et_social_share_media]Prachtige slaapkamer door een stukadoorsbedrijf onder handen genomen[/et_social_share_media] Op basis hiervan zal er een prijs worden afgesproken met een stukadoor. Vaak word er namelijk een prijs per m2 afgesproken, hierbij geldt wel hoe groter de klus, des te lager zullen de kosten per m2 gaan liggen. Het is dus verstandig om direct alles aan te pakken in plaats het opsplitsten van de klus. De kosten stucadoor zullen dus voornamelijk van het aantal m2 zijn. Bij hele grote klussen (lees: 150m2+) is het zelfs mogelijk om een korting te regelen, het is natuurlijk altijd mogelijk om hier naar te vragen.

Daarbij zullen de kosten bij een klein oppervlak wel een stuk hoger liggen per m2. Het is namelijk zo dat al het materiaal allemaal moet worden meegenomen en soms zelfs worden gehuurd. Het is dan niet efficient om dit voor slechts een paar vierkante meter te doen. De stucadoors dekken zich hiervoor in door bij een klus onder de 30m2 een starttarief te rekenen. Dit tarief ligt vaak rond de €300,-.

Gratis stucadoorsbedrijven vergelijken

In contact komen met stucadoorsbedrijven en meer inzicht krijgen in de totale kosten? Het is heel eenvoudig om een gratis vergelijking aan te vragen. Na de aanvraag zullen er meerdere offertes worden uitgebracht waarbij rekening is gehouden met de specifieke wensen. Dit betekend dat er niet meer met een schatting word gewerkt, maar de daadwerkelijk kosten komen boven tafel. Door een vergelijking is het mogelijk om tot wel 30% op de factuur te besparen! Het zal hier altijd gaan om een stucadoor uit de regio en dit zorgt ook niet voor onverwachte hoge voorrijkosten of andere nare verrassingen. Het blijft wel belangrijk om duidelijk afspraken te maken, zodat hier naderhand geen onduidelijkheden op kunnen treden.