Goedkope stukadoor nodig? Vergelijk en bespaar!

Tips om spachtelputz te schilderen

Een muur met spachtelputz is net als iedere muur gewoon te schilderen. Enkel is het mede door de structuur wel een stuk lastiger om dit netjes te kunnen doen. Hierbij bedoelen we vooral dat er geen vlekken te zien zijn. Om elk korreltje te schilderen is het vaak nodig om meerdere keren hetzelfde oppervlak opnieuw te doen. Waarbij een gladde muur vrij eenvoudig is en dit snel kan worden gedaan, is er bij spachtelputz wel duidelijk meer tijd nodig.

[su_quote]Let op dat er niet alleen meer tijd, maar ook meer verf nodig is. Door de vele lagen en korrelstructuur, match dit vaak niet met hetgeen wat op het blik staan omschreven.[/su_quote]

Welke verf kiezen

Er kan gewoon voor muurverf worden gekozen, zoals hierboven eigenlijk al werd omschreven, gaat kost dit net wat meer moeten om dekkend te krijgen. Een andere optie is om te kiezen voor latex verf. Deze dekt extra goed en daardoor zijn er ook minder lagen nodig. Echter tast deze wel de korrelstructuur aan. Op het moment dat je deze wilt behouden, raden wij het gebruik van latex verf af.

Voor andere specifieke wensen over de kleur of structuur, kan het beste bij een verf speciaal handel om advies worden gevraagd. Deze kunnen direct verder helpen en zo kan de juiste verf worden gekozen.

Een mooie afgewerkte muur, pas overgeschilderd

Verfspuiten van spachtelputz

Naast het verven van de muren is het ook mogelijk om de nieuwe laag met een verf spuiter aan te brengen. Dit gaat een stuk sneller en zorgt voor een mooi resultaat. Hierbij kunnen alle kleuren worden gekozen en binnen een mum van tijd zit de nieuwe verflaag op de muur. Het nadeel is dat hier een prijskaartje aan zit. Wellicht heb je zelf geen verfspuit machine in huis en zal deze ingehuurd moeten worden.

Zelf doen of uitbesteden

Geheel afhankelijk van de wensen en het budget kan hier een beslissing over worden genomen. De meest goedkope oplossing is natuurlijk door gewoon zelf de roller en kwast te pakken. De verf in te slaan en gewoon aan de slag gaan. Dit zal dan wat meer tijd en moeite kosten, maar het kan ook zeker veel plezier opbrengen.

Het kan ook uitbesteed worden aan zowel een stukadoor of een schilder. Beide hebben diverse oplossingen om de muur in een korte tijd om te toveren. Naar wie de voorkeur gaat zal afhangen van de klus. Schilderwerk kan altijd aan een schildersbedrijf in de regio worden uitbesteed. Het spuitwerk kan ook door een stukadoor gedaan worden. Vraag een vergelijking aan om meer informatie over de prijzen te ontvangen.

Goedkope stukadoor nodig? Vergelijk en bespaar!

Related Posts

About The Author

One Response

Add Comment

Wat kost een stukadoor?

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw klus? Ontdek vrijblijvend de prijzen van stukadoors in jouw regio!