Goedkope stukadoor nodig? Vergelijk en bespaar!

5 Bespaartips op stucwerk

Het is altijd fijn om een aantal tips te ontvangen die helpen met besparen. Dit geldt ook zeker op het moment dat er een grote klus zit aan te komen. Vaak liggen deze kosten hoger dan je vooraf inschat en is het lekker om net iets minder te moeten betalen. Hieronder zullen we de tips opsommen die tevens makkelijk op te volgen zijn. Na het lezen van de 5 tips en het juist toepassen, weet je haast zeker dat je een goede prijs betaald. Want teveel betalen doet niemand graag en ook bij een stucadoor is dit niet nodig.

1. Schaalvoordelen

Het stucwerk door een stucadoor laten doen brengt kosten met zich mee. Deze kosten worden mede bepaald door de omvang van de klus. Hierbij is het altijd zo dat een grotere klus relatief goedkoper is dan meerdere kleine klusjes. Omdat de stukadoor ook zijn voorbereidingen moet doen en het een stuk makkelijker is om direct door te werken. Bedenk daarom vooraf goed welke muren er zoal gedaan moeten worden. Een goede tip is daarom om alles in 1 keer te laten doen, dit scheelt de vakman ook in tijd en bij jouzelf in de portemonnee.

spaarvarken voor alle kosten die bespaard worden

2. Bekijk de diverse soorten stucwerken

Er zijn diverse opties op de markt waaruit gekozen kan worden qua stucwerk. Ieder soort heeft bepaalde eigenschappen maar ook zeker zijn eigen prijs. Zo is het mogelijk om het gehele huis met sierpleister te laten afwerken, maar misschien is spackspuiten ook wel een goede optie. Sta open voor meerdere soorten afwerkingen en bespaar geld. Zo scheelt het aanzienlijk in kosten of er word gekozen tussen sierpleister of spackspuiten. Terwijl het resultaat met spackspuitwerk net zo goed tot zijn recht komt.

3. Help mee met de voorbereidingen

De tijd van een stukadoor is kostbaar en zal daarom ook mede de prijs bepalen. Vraag vooraf aan een stukadoorsbedrijf wat voor werk er kan worden voorbereid. Met de juiste instructies zijn sommige klusjes prima zelf op te pakken. Dit kost dan slechts wat tijd, die de stucadoor dan weer zal besparen. Denk aan het dichten van gaten, het verwijderen van behang en het creëren van ruimte voor de beste man. Het kan geen kwaad om hiernaar te vragen en het kan alleen maar tijdwinst opleveren.

4. Profiteer van het lage BTW tarief

Voor woningen die ouder zijn dan 2 jaar geldt er een lager BTW tarief, namelijk 6%. Wanneer de woning niet ouder is dan 2 jaar dan ligt dit tarief namelijk op 21% btw bovenop de klus. Wanneer de woning al ouder is dan 2 jaar, gefeliciteerd, je profiteert direct van het lagere BTW tarief. Enkel bezit je een nieuwbouwwoning of is de woning nog net geen 2 jaar oud, dan loont het om de klus uit te stellen. Het kan namelijk een hoop schelen op de totale kosten en in sommige gevallen hoef je hier slechts enkele maanden langer mee te wachten. Moet je bij een nieuwbouw woning sowieso niet opletten bij het stucen?

5. Stucadoors vergelijken

Om direct meer inzicht in de kosten te krijgen is het slim om een vergelijking aan te vragen. Door de vele aanbieders in de regio, is het niet overzichtelijk om de prijzen te vinden. Door middel van een vergelijking krijg je vrijblijvende offertes. In deze offertes zullen de werkzaamheden en de kosten staan vernoemd. Door meerdere stukadoors met elkaar te vergelijken, zie je snel genoeg wat wel en geen goede prijs is. Let hierbij wel altijd op het geleverde werk en wat je kan verwachten voor de prijs. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste/snelste en meest besparende tip!

Lees ook: kruipruimte isoleren.

Goedkope stukadoor nodig? Vergelijk en bespaar!

Related Posts

About The Author

Add Comment

Wat kost een stukadoor?

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw klus? Ontdek vrijblijvend de prijzen van stukadoors in jouw regio!