Bespaar tot 30% 

Uitstraling huis door dakkapel

Inhoud

Dakkapel veranderd het aanzicht

De buitenkant van een woning is vrij makkelijk te veranderen. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor buitenstucwerk. Ook pleisterplinten kunnen vrij snel een woning een luxe uitstraling geven. Maar naast het stucen van de buitenmuren, kan er ook een dakkapel worden geplaatst. Hierdoor creert u aan de binnenkant meer ruimte en het dak geeft direct een ander zicht.

De buitenkant van een kunststof dakkapel is tevens makkelijk in onderhoud. De binnenkant kan natuurlijk wel altijd worden afgewerkt met een stucsoort. Aan de buitenkant vind verder geen afwerking plaats.

Een kunststof dakkapel

Een goede investering voor uw huis is een tijdloos kunststof dakkapel. Deze geeft een woning niet alleen meer uitstraling, maar ook een hoop extra ruimte. In het geval van een lage zolder, biedt dit een perfecte uitkomst. Het is mogelijk om door middel van een dakkapel een of twee slaapkamers meer te creëren op de zolderverdieping. In vele gevallen maakt dit het verschil tussen blijven wonen op de bestaande plek of verhuizen. Een dakkapel kan dan ook een goede investering zijn voor vele huizenbezitters. 

Verschillende dakkapellen in diverse prijsklassen.

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende soorten en maten. Zo zijn er rechthoekige en driehoekige dakkapellen. Dakkapellen van hout, riet en kunststof. Het is zelfs mogelijk om een dakkapel te plaatsen op een schuin dak. Bij een kunststof dakkapel is het zeer eenvoudig om op maat te maken. De afwerking gebeurd altijd door een professional en het is mogelijk om uit verschillende kleuren en afwerkingen te kiezen. Zodoende is er altijd een dakkapel die in een lijn ligt met de uitstraling van uw huis.

Bij een kunststof dakkapel verwachten de meeste dat de prijs hoger uitvalt dan bij houten dakkapellen, echter is dit juist het tegenovergestelde. Een kunststof dakkapel is bijna altijd goedkoper dan een houten dakkapel, dit hangt natuurlijk wel af van waar u het koopt.

Het voordeel van een kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen hebben vergeleken met de houten dakkapellen een aantal grote voordelen. Het grootste voordeel is dat zij langer meegaan, dit omdat de kunststof dakkapellen een betere weerstand hebben tegen de verschillende weersomstandigheden, ze zijn dus ook onderhoudsarm. Dit geld ook voor het aanbrengen van verf op de dakkapel. Een kunststof dakkapel heeft het voordeel dat zij kleurvast zijn. Let op dat u voor het aanbrengen van het verf wel eerst een hechter aanbrengt, dit is noodzakelijk om de verf goed te laten zitten. Op een houten dakkapel bent u veel tijd kwijt met het aanbrengen van diverse lagen verf, terwijl dit op een kunststof dakkapel gemiddeld twee keer aangebracht hoeft te worden.

Heeft u nog vragen over de afwerking aan de binnenzijde, dan staan we hier graag voor u klaar. Tevens zullen we hier ook een artikel over wijden, zo krijgt u inzicht in de opties die er zijn voor de afwerking van een dakkapel.

Join the discussion