• Wat kost stucen?

De gemiddelde kostprijs per vierkante meter voor het stucen van een muur ligt tussen de 9 en 20 euro (op basis van glad stucwerk). De prijs per meter voor stucen van het plafond varieert van 14 tot 20 euro per vierkante meter.

 • Hoe dik is stucwerk?

De dikte van de stucwerk wordt bepaald door het oppervlak. Hoe ongelijker het oppervlak, hoe dikker de stucwerk die gebruikt moet worden.

 • Wat is de droogtijd van stucwerk?

De gemiddelde droogtijd van stucwerk is gemiddeld 1 dag per mm laagdikte.

 • Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht moet ik me zorgen maken om scheuren in het stucwerk van de wanden of plafonds?
 • Is renovliesbehang beter dan stucen?

Renovlies is vaak sneller gedaan dan stucwerk en is hierdoor ook goedkoper. Daarnaast ademt renovliesbehang goed wat ervoor kan zorgen dat er eventueel lucht uit de muur gehaald kan worden. Ook is renovliesbehang brandveilig. Het nadeel van renovliesbehang is dat het niet zo strak is als stucen. Ook zit er een kwaliteitsverschil tussen het renovliesbehang en stucen. Zo zie je dat de hoeken van een wand na verloop van tijd los zitten of plooien. Het kan eventueel gebeuren dat er zelfs scheuren komen in het renovliesbehang. Ten slotte is er bij renovliesbehang geen mogelijkheid om er overheen te stucen.

 • Wat is het goedkoopste stucwerk?

Spachspuitwerk is behoort tot de goedkopere afwerkingen. Spack wordt middels een spackspuit op een hoge snelheid op de wanden en plafonds aangebracht. Het aanbrengen moet over een vlakke ondergrond heen. De korrel van een spack verschilt tussen de 1mm en 2,5mm dikte.

 • Kan je stucen in de badkamer?

Ja het komt vaker voor dat mensen stucen in de badkamer. Uw badkamer stucen kan geheel waterbestendig. Het is een goed alternatief voor het tegelen van de badkamer wanden, wel is het stucen meer hygiënischer dan badkamertegels.

 • Kan er gestuct worden met kleur?

Dat kan zeker. Hiermee bespaart u ook gelijk kosten voor schilder en/of behangwerk als u alvast een kleur door het pleister laat mengen. Uw muren worden hiermee dan volledig afgewerkt en dat voor slechts €1 per vierkante meter extra.

 • Is de btw nu 9% of 21%?

Bij het stucen van een woning dat ouder is dan 2 jaar geldt hier een btw tarief voor 9%. Bij een nieuwe woning geldt een btw tarief van 21%.

 • Wat moet ik doen voordat de stucadoors komen stucen?

Om te beginnen wat kun u zelf doen? U kunt voordat de stucadoor langskomt uw radiatoren verwijderen, trapleuning verwijderen, stopcontacten schakelmateriaal verwijderen en binnendeuren verwijderen. Wat doet de stucadoor? De stucadoor zal uw vloeren afplakken (indien nodig, dit moet u wel aangeven), kozijnen afplakken, keuken afplakken en ramen afplakken.

 • Moet oud stucwerk worden verwijderen?

Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe de conditie is van het stucwerk. Als het oude stucwerk los zit van de ondergrond is het beter om deze te verwijderen. Als het niet los zit kunt u het gewoon laten blijven zitten.

 • Is stucen en schilderen schadelijk tijdens zwangerschap?

Er kan natuurlijk gewoon geschilderd en gestuct worden. Wel moet de schilderwerk watergedragen zijn in plaats van oliebasis. Schilderen op oliebasis is schadelijk voor de gezondheid en helemaal als u zwanger bent.

 • Kan er over behang gestuct worden?

Helaas is dit niet mogelijk. Het stucwerk kan dus niet aangebracht worden over behang. Het behang zal hierdoor weken en dus loslaten.

 • Wat is het verschil tussen saus- en behangklaar stucen?

Het verschil tussen deze twee is het afwerkingsniveau. Behangklaar stucwerk is minder glad en is hierdoor geschikt voor behangen en eventueel om af te werken met een spackspuitwerk. Sausklaar stucwerk is gladder door de extra behandeling. De muurafwerking is hierdoor geschikt voor airless latex spuitwerk of handmatig sauzen met latex muurverf.

 • Welk stucwerk is waterdicht?

Er zijn vijf waterbestendige soorten stucwerk die op dit moment het vaakst wordt gebruikt.

 • Hoe vraag ik een offerte aan voor het stucen van mijn woning?

U kunt op onze website vrijblijvend en heel erg makkelijk offertes aanvragen.